top of page

SAMEN KIJKEN NAAR DE MOGELIJKHEDEN? HIER KUN JE MET ONS VERBINDEN.

dewaterkroon_primair_variatie2.png
  • Instagram
  • Facebook
WaterkroonXSunnystoriessept_22-119.JPG
WaterkroonXSunnystoriessept_22-119.JPG

ONZE UNIEKE

WATERTOREN

Welkom in het belangrijkste culturele erfgoed van Nederland:

de watertoren. Naast de functionaliteit, is de watertoren van

De Waterkroon van binnen en buiten onder architectuur gebouwd. Toen bouw van de watertoren in 1928 na een jaar bouwen voltooid was, was dit het visitekaartje van het waterleidingbedrijf. De ene na de andere hoogwaardigheidsbekleder werd uitgenodigd om dit pronkstuk in de provincie te komen bewonderen. Deze watertoren zijn pracht bleef niet onopgemerkt en er werd een kleinere replica van gebouwd in Hoogkarspel. Met zijn ongekende akoestiek, medicine wheel vloer, sanitair, bar, presentatiescherm en kapel in de nok, kan de watertoren voor een verscheidenheid aan activiteiten gebruikt worden. Wil je jouw deelnemers uitdagen hun angsten te overwinnen? Kun je bij ons zowel binnen als buiten de toren abseilen.

GESCHIKT VOOR:  

Sound journeys, meditaties, stiltesessies, ademwerk, abseilen (binnen en buiten), groepsgesprekken, strategiesessies, ontvangst, yoga en rondje om de nok.

CAPACITEIT:  

Kapel in de nok liggen: max 25

Kapel in de nok zitten: max 40
Ontvangst: max 40

Strategiesessie: max 20

Yoga: max 15

Ademwerk, meditatie: max 30

De Reinwaterkelder

HET HART VAN JOUW VERBLIJF

DE Groepsruimte

In de Reinwaterkelder bevindt zich de groepsruimte. Het is gebouwd in 1970 en zorgde voor een opslagcapaciteit van 6000m3 rein water. Deze multifunctionele ruimte is perfect gestyled en door de hybride inrichting, volledig aan te passen aan jouw training of retreat. Door de de yoga en groepswerk ruimte, de gezellige zitplekjes, de pauwen bistro, de bar en coffee corner, de vintage room en aangrenzende professionele keuken, zal deze ruimte het hart van jouw verblijf vormen. De groepsruimte is te gebruiken voor grote, eendaagse evenementen.

 

GESCHIKT VOOR:

Yoga, ademwerk, ontbijt, lunch, strategiesessies, ontvangst, break-out sessies, ontspanning en trainingen zowel fysiek als mentaal.

CAPACITEIT:

Ontvangst: max 150

Lezingen: max 150

Yoga: max 50

Ademwerk, meditatie: max 100

WaterkroonXSunnystoriessept_22-22.JPG

BIJZONDER OVERNACHTEN

slaapvertrekken

Afgesloten van de groepsruimte, is het achterste deel van de Reinwaterkelder omgetoverd tot een unieke slaapbeleving. Een plek waar kunst, saamhorigheid en luxe bij elkaar komen. Wil je het avontuur aangaan en overnachten in het luchtschip, de paraplu dome of in de kast met de golven? Of blijf je liever in één van onze luxe themasuites slapen? Je brengt dan de overnachting door tussen de octopussen, in harmonie met de zeemeerminnen of op het rif. Er is voor iedereen iets te beleven en voor iedereen iets te kiezen maar één ding weet je zeker: slapen doe je bij De Waterkroon in lijn met de bron van het leven.

 

CAPACITEIT:

14 kamers

27 bedden

6 extra bedden in het kunstenaarshuis

CREATIE IN OVERVLOEDE

KUNStenaarshuis

Nergens ter wereld zal je iets soortgelijks tegenkomen: Het Kunstenaarshuis. Afgesloten van de groepsruimte is er een volledig zelfstandige woning, gelegen in de Reinwaterkelder.

Een ideale locatie voor facilitators, trainers of om je als organisator even terug te trekken. Uitgerust met 6 bedden in twee slaapkamers, een eigen badkamer met douche en ligbad, woonkamer en keuken. In elke ruimte is alles tot in het kleinste detail uitgewerkt, waardoor een one-of-a-kind plek is gecreëerd. Of het nu gaat om de tafel zonder poten, de Gaudi-achtige badkamer of de glas in lood ramen, je waant je onmiddellijk in een andere wereld zodra je het huis binnenstapt.

 

GESCHIKT VOOR:

Huiskamersessies, break-out room, trainers, organisatoren en facilitators

CAPACITEIT:

Huiskamersessie: max 15 

Slapen: 6 bedden waarvan 1 queen size  (totaal 7 slaapplaatsen)

WatertorenXsunnystoriesshoot2-62.JPG

WIJ ZIJN DE WATERKROON OP HET INNERLIJKE WERK, DOOR:

Verbindende faciliteiten

WhatsApp Image 2022-09-27 at 10.27.53 PM.jpeg

PRIVATE DINING

HET POmphuis

In 1970 is ook het pomphuis tot stand gekomen. Een industrieel pand die met de bouw van de Reinwaterkelder, een deel van de piekbelasting op het waternet kon overnemen. Met nog alle elektraleidingen, pompen, buizen en atmosfeer intact, vinden wij dat er geen mooiere plek is voor private dining is. Echt elk onderdeel wat je ziet is nog authentiek waardoor je weer terug gaat in de tijd. De chique gestylde tafels zorgen voor een prachtig contrast met de industriële sfeer. Het pomphuis is uitgerust met een gigantische smoker, gemaakt van leidingen uit de watertoren.

CAPACITEIT:  

Dineren: max 50

BUITEN IN DE 

TORENTUIn

In totaal beslaat het complex van De Waterkroon 6000m2. In de torentuin zijn de mogelijkheden eindeloos. Het gazon leent zich uitermate goed voor sessies in de tuin, maar bij kouder weer is er ook voldoende bestrating om uit de voeten te kunnen. De zitkuil met vuurschaal is een heerlijke plek om in de avond nog even na te kletsen. Met prachtig uitzicht maar toch vanuit de beschutting, zo kenmerkt zich de torentuin. Onder de oeroude wilg stroomt een fantastische energie. Zodra je de elektrische poort binnenrijdt, ervaar je de exclusiviteit van De Waterkroon. Er zijn 25 privé parkeerplaatsen op het terrein inclusief een laadpaal. Er is een lange tafel aanwezig om ook buiten in het zonnetje te kunnen eten. Op slechts 100 meter van De Waterkroon beginnen twee wandelroutes langs dijken en water waar het ook mogelijk is om een koude dip te nemen.

 

GESCHIKT VOOR:

Yoga, fysieke training, lunch, kampvuursessies, buitensessies, ontspanning, koudetraining en ceremonies.

CAPACITEIT:

Parkeren: 25 auto's, 1 laadpaal

Zitkuil: max 25

Sessies: max 150

Ontvangst: max 150

Eten: max 150

455B82EC-4DC4-4A67-8063-635C71B4D466.jpeg
WaterkroonXSunnystoriessept_22-134.JPG

VELOURS & VOORDRACHT

PRESENTATIE THEATER

Het gaat om de inhoud maar de ambiance helpt zeker een handje mee. Welkom in ons presentatie theater, vol met stoelen die bij ons een tweede leven hebben gekregen nadat ze verspreid waren geraakt door heel Nederland. In dit theater is echt alles aanwezig om jouw presentatie, workshop, akoestische en/of visuele content over te kunnen brengen. Met een fantastische geluidsset, een royaal scherm en heerlijke theaterstoelen, is alles aanwezig voor een perfecte beleving.

GESCHIKT VOOR:
Presentaties, workshops, audio, video en lezingen.

 

CAPACITEIT:

60 theaterstoelen

bottom of page